Noodzaak van ventilatie.


Dagelijks wordt de lucht binnenshuis vervuild door de bewoner, zijn activiteiten en het interieur. Al deze handelingen dragen bij tot een verslechtering van het binnenmilieu. Door het steeds meer luchtdicht bouwen blijven vocht, Co2 en allerlei stoffen die allergieën kunnen veroorzaken, in de woning hangen.
Daarom dient u regelmatig en correct te ventileren. Veel mensen denken echter dat een tijdje het raam openzetten wel afdoende is. Het effect daarvan is slechts van tijdelijke aard en kost (te)veel energie.
Continue, gecontroleerde ventilatie is de enige efficiënte manier om een gezond binnenklimaat te verkrijgen.

 

ProCare Kozijnen levert 3 verschillende ventilatieroosters van het merk RENSON. Selecteer het gewenste type bij uw offerteaanvraag.

Voor ventilatie mogelijkheden met verhoogde geluidwering of andere specifieke wensen kunt u contact met ons opnemen.

 

De RENSON TC45 is een thermisch onderbroken kleprooster in aluminium met soft-line design aan de buitenzijde. De interne klep dirigeert de stromende lucht naar binnen en is instelbaar in 5 verschillende standen.

 

De RENSON TC60 is een thermisch onderbroken kleprooster in aluminium, geschikt voor plaatsing op het glas van houten, aluminium en kunststof ramen met slechts 60 mm glasaf trek. Het ventilatierooster heef t een geperforeerde binnenrooster dat dienst doet als insectenwering.

 

 

 

De RENSON THK60 en de AR60 zijn thermisch onderbroken kleproosters voor toepassing in aluminium, houten of kunststof ramen. Het geëxtrudeerde aluminium buitenprofiel fungeert als regenwerende kap.

Het ventilatierooster heeft een geperforeerd binnenrooster dat dienst doet als insectenwering. De binnenklep met vijfstandenregeling heef t een afgeronde vorm en zorgt voor een opwaarts binnenkomende luchtstroom die tocht weert.

De AR60 is de zelfregelende versie van de THK60. De zelfregelende klep voorkomt tocht en helpt om energieverliezen te minimaliseren. Deze klep reageert automatisch op de verschillen in winddruk en kan niet worden geregeld door de gebruiker.

 

 

 

 

 

 

 

 


houten kozijn